Microsoft добавя повече AI функционалности в Office 365

Новите функции в Word, Excel и Outlook имат за цел да подпомогнат рационализирането на важни ежедневни задачи

Популярният офис пакет Microsoft Office 365 разчита на изкуствен интелект (AI), базиран на облачна инфраструктура, от години. Сега компанията доразвива своя продукт и в допълнение към новите когнитивни подобрения в личния асистент Cortana и търсачката Bing компанията ще заложи и няколко иновативни инструмента в Word, Excel и Outlook, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от своите данни, организационно съдържание и т.н.

 

 

По време на събитие, посветено на развитието на AI, което се проведе в сряда в Сан Франциско, технологичният гигант представи Office Insights - машинно обучение, което ще анализира данните от електронните таблици в Excel и на тази база ще създава конфигурационни таблици и диаграми на тенденциите. "Данните са невероятно ценно нещо, но само в случай, че можете да извлечете някакви изводи от тях", коментира Роб Хауърд от Microsoft.

Той също така акцентира върху новата възможност на текстообработващата програма Word да разглежда документи и имейли на вашата организация в търсене на акроними, специфични за сферата ви на работа. По този начин Word ще има достъп до всякакви документи, електронни таблици и презентации на компанията, без да се налага да затваряте материала, върху който работите. Това ще ви позволи да включвате диаграми от Excel в папката си в PowerPoint, без да се налага да търсите в корпоративния интранет. Компанията също така планира да пусне инструмент, който да подчертава “елементите за действие” (набор от задачи, които трябва да бъдат извършени в резултат на среща или получено задание) в имейлите през Outlook, за да можете да реагирате в движение, когато това се налага.

Всички тези нови функции, разбира се, ще разчитат на облачни изчисления за обработка на информацията. Това помага на Microsoft да добавя функционалности в движение. Пример за това е инструмента за проектиране в PowerPoint, който може да създаде цялостна презентация от обикновен списък с точки и подточки (булети). "Облакът действително ускори нашия напредък", категоричен е Хауърд и добавя: "Ние сме в състояние да вземем много от тази функционалност и да я доставим на разположение на крайните потребители по-бързо."

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.