Анализатори: Microsoft трябва да разреди ъпдейтите за Windows 10

Стратегията на компанията ще се сведе до едно мащабно обновяване годишно, тъй като вече няма какво да се добави към системата, считат аналитици.

Microsoft вече намали броя на планираните ежегодни ъпдейти на последната си операционна система спрямо първоначалните планове и бе принудена да удължи поддръжката на пуснатата през 2015 г. версия на Windows 10. Стратегията за често обновяване, зад която стои идеята за превръщане на Windows в услуга, не се харесва както на много потребители, така и на специалисти.

Анализатори от компанията Directions считат, че в края на краищата стратегията ще бъде сведена до публикуване не един голям ъпдейт за Windows 10 годишно. Според тях причината за това е, че вече просто няма какво да бъде добавено в операционната система.

От самата Microsoft засега планират да продължават с пускането на две нови версии годишно. Анализатор от Gartner посочва, че подобна програма е прекалено натоварена за корпоративните потребители. 

Намаляването на честотата на обновяванията означава удължаване сроковете за поддръжка – поне от 18 на 24 месеца. Последните действия на корпорацията сочат движение именно в тази насока. През февруари Microsoft удължи поддръжката на версия 1507 на Windows 10, публикувана през ноември 2015 г. със шест седмици. Това бе първата версия на операционната система от юли 2015 г. Наскоро аналогично решение бе взето и за 1511 (ноември 2015 г.), която ще се поддържа до април 2018 г.

Ако нищо не се промени, то поддръжката на версия 1607 (от юли миналата година) ще приключи преди тази на 1511.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.