Mastercard представи VR приложение за пазаруване

Новият проект на компанията позволява на потребителите да пазаруват през своите смартфони с помощта на дигиталния портфейл Masterpass

Глобалната технологична компания Mastercard, в сътрудничество със Swarovski, представи VR приложение за пазаруване за продуктовата гама с декорации за дома “Ателие Сваровски”. Новият проект позволява на потребителите да пазаруват през своите смартфони с помощта на дигиталния портфейл Masterpass, който скоро ще бъде достъпен и на българския пазар.

За да се потопят в триизмерното онлайн пазаруване, потребителите трябва да поставят телефона си в съвместимото VR устройство. След като сесията започне, те имат възможност да се движат през стаите на Ателието и да преглеждат колекциите, като преместват погледа си в различни посоки. Благодарение на виртуалната реалност, потребителите имат възможност да научат повече за историите, които стоят зад проектирането на отделните продукти, да прочетат описания, да видят цените, както и да изгледат видеоклипове от изработката им. Когато клиентите изберат продукт от колекцията и решат да го закупят, те могат да го добавят към количката и да фокусират погледа си върху бутона Masterpass, който се показва в долната част на описанието на продукта.

Друг нов проект на Mastercard е сътрудничеството със списание „Marie Claire“ за мобилното приложение The Next Big Thing Concept Shop, което предоставя уникална съвкупност от последните иновации в модата, забавленията, технологиите и здравословния начин на живот. През него потребителите могат да правят бързи електронни плащания в дигиталния магазин или да си направят снимка във виртуално фотографско студио.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.