WhatsApp активира функция за споделяне на местоположение в реално време

Излъчването на географски обозначения е възможно както за физически лица, така и за цели групи

Популярният месинджър WhatsApp вече дава възможност да споделите информация за местоположението си в реално време. Излъчването на географски обозначения е възможно както за физически лица, така и за цели групи.

"Географските данни са един прост и надежден начин да кажете къде се намирате. Можете да използвате местоположението си, за да се срещнете с приятели, за да информирате, че сте в безопасност, или да споделите маршрута си. Тази функция е защитена чрез криптиране и дава възможност да контролирате с кого споделяте и в какъв период от време го правите. Можете да спрете споделянето на данни по всяко време или да изчакате, докато не изтече определеното време, което сте задали предварително", обясняват от компанията производител.

За да стартирате излъчването, трябва да отворите чат с контакт или група, да кликнете върху "Добавяне", да изберете "Място/ Местоположение". Ще се появи нова опция в менюто "Споделяне на геоданни". След това трябва да посочите колко време да се излъчва и да кликнете върху "Изпращане". След това всеки участник в чата ще може да види вашата позиция на картата и да следи движението ви в реално време. Ако няколко човека в чата едновременно споделят местоположението си, всички те ще бъдат активни.

Новата функция скоро ще бъде налична за Android и iPhone.

Представителите на WhatsApp увериха, че функцията Live Location ще бъде защитена чрез крайно криптиране, както и кореспонденцията в приложението.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.