Microsoft 365 препозиционира лаптопите с Windows 10 S като достъпни машини за бизнеса

Служителите по поддръжката може да се уредят с компютри?

Windows 10 S вече не е само за студентите и учениците. По време на конференцията си за корпоративни клиенти Microsoft обяви четири нови лаптопа с Windows 10 S от Acer, HP и Lenovo, както и новите услуги, които ще предоставят Microsoft 365. 

Машините с Windows 10 S ще бъдат пуснати в продажба в края на годината, а цената им ще е под 350 долара. Те са част евтината линия устройства, които компанията показа миналата година, когато представи Windows 10 S. Тези машини ще бъдат насочени към бизнеса и по-точно към „служителите от първа линия“ - по поддръжката, обслужването или консултантите в търговските обекти, които работят с клиенти. 

Що се отнася до Microsoft 365, пакетът е насочен само към бизнес потребителите, но сега се продава и към студенти и ученици. В сферата на образованието предложението включва Office 365 for Education, Windows 10 приключенската игра Minecraft и услуга за управление на устройствата, известна като Enterprise Mobility + Security (Корпоративна мобилност и сигурност). Софтуерната компания не е обявила цена за услугата, а насърчава потенциалните клиенти да се свържат с дистрибуторите. 

Новите компютри с Windows 10 S 

Новите компютри с Windows 10 S, без Lenovo V330, трябва да бъдат пуснати в продажба по празниците. За съжаление, никой от хардуерните производители не е споделил подробности за устройствата. Това, което знаем са цените и основните конфигурации, вече обявени от хардуерните производители. Един от примерите е новият HP Stream 14 Pro, който изглежда като адаптация на 14-инчовия Stream HP, който беше обявен в началото на годината. 

Една от новите функционалности Windows Autopilot, е с бизнес насоченост и ще бъде пусната като част от Windows 10 Fall Creators Update. Вместо да възложи на един ИТ специалист да създаде икона и да добави  към нея драйвъри за хардуера в новото PC,  Mictosoft ще предложи стандартна конфигурация с одобрените приложения, които потребителят може да инсталира с едно натискане на бутона. 

Казано накратко: Машините с Windows 10 S са донякъде фасада. Пускат се с голямо закъснение, след началото на учебната година и едва ли ще зарадват много учениците и студентите, затова компанията се опитва да ги продаде на бизнеса.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.