Идва следващият голям Windows 10 ъпдейт

Оптимизирайте дисковото си пространство и започнете с бекъпите, защото Windows Fall Update е вече съвсем близо


Оптимизирайте дисковото си пространство и започнете с бекъпите, защото Windows Fall Update е вече съвсем близо. На изложението IFA е Берлин Тери Мейерсън - вицепрезидент на групата Windows and Devices в Microsoft - обяви датата за това обновление - 17 октомври.

Сред основните промени в този ъпдейт е краят на мейл клиента Outlook Express, както и на популярното приложение Paint. И докато Outlook си отива напълно, Paint ще остане, но няма да бъде официално поддържана, а много от най-добрите функционалности ще бъде пренесени в Paint 3D.

Освен загубата на няколко стари приложения, Windows 10 Fall Creators Update цели да подобри OneDrive, давайки възможност да се синхронизират само конкретни файлове в облачната платформа на компанията, както и нова функционалност за Windows Ink - маркиране на PDF файлове. Microsoft казват, че има още доста приятни нововъведения с този ъпдейт, включително промени по приложението Photo и подобрена гейминг интеграция за Windows и Xbox.

Най-значителната промяна обаче е пускането на Windows Mixed Reality. Това е опит на Microsoft да навлезе на сцената на потребителската технология за виртуална реалност. В момента големи производители като Dell, Acer, Lenovo и HP работят върху създаването на очила за VR, които да работят с Mixed Reality.

За разлика от Oculus Rift и HTC Vive, тези нови очила няма да се нуждаят от редица камери и IR сензори, поставени в помещението, за да работят правилно. Цените би трябвало да започват от 300$, а много от моделите ще включват и контролер. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.