Microsoft пощади Paint, мести я в онлайн магазина

След сериозна реакция от страна на потребителите, последвала новината, че Microsoft възнамерява да изключи Paint от списъка със стандартни приложения за Windows, от компанията обявиха, че програмата ще бъде за безплатно сваляне в Windows Store.

„Видяхме невероятна проява на поддръжка и носталгия по MS Paint. Ако научихме нещо, то това, е че след 32 години MS Paint има много фенове – написаха от Microsoft на официалната си страница. – Удивително е как станахме свидетели на толкова много любов към нашето старо и надеждно приложение.“


Преди няколко дни компанията обяви софтуера за „отхвърлен“ (deprecated) в задаващия се голям есенен ъпдейт за Windows 10. Това означаваше, че той вече няма да се разработва активно и може да бъде премахнат в някое от следващите издания на операционната система.


Засега няма информация кога Paint ще бъде трансформирана в приложение за сваляне от онлайн магазина. Също така не е ясно дали това не е бил и изначалният план на компанията. Посланието обаче е ясно: PC потребителите не обичат някой да закача любимите им приложения!

още по темата

Microsoft може да запази легендарния графичен редактор Paint

Според участници в Insider Preview на Windows, компанията се е отказала да изключва Paint от стандартния пакет
13.02.2019 / 02:20
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.