Microsoft пуска спешен пач за Windows XP срещу WannaCry Ransomware

Първите инфекции с WannaCry в Европа бяха забелязани в петък миналата седмица и засегнаха редица учреждения и десетки хиляди компютри

Microsoft публикува спешни обновления за Windows версиите, които не получават редовни пачове, за да блокира продължаващата атака на WannaCry ransomware, който е отбелязан от компанията като Ransom:Win32/WannaCrypt.

Потребителите с Windows XP, Windows 8 и Windows Server 2003 могат да изтеглят пачовете от Microsoft Update Catalog, а софтуерната компания препоръчва всички да го направят възмоно най-скоро.

Първите инфекции с WannaCry в Европа бяха забелязани в петък миналата седмица и засегнаха редица учреждения и десетки хиляди компютри. Инфекцията използва уязвимост в Windows, която е била открита от NSA и по някакъв начин се е озовала в ръцете на групата хакери Shadow Brokers.

Според Microsoft, версиите на Windows, които все още получават редовни обновления, и са ги приложили, като Windows 7, 8.1 и 10 са защитени.

Сред неподдържаните са Windows XP, Windows Server 2003 и Windows 8. За тях Microsoft прави изключение и публикува пачове за настоящата атака.

Ето от къде можете да ги изтеглите: Windows Server 2003 SP2 x64Windows Server 2003 SP2 x86, Windows XP SP2 x64Windows XP SP3 x86Windows XP Embedded SP3 x86Windows 8 x86 и Windows 8 x64.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.