Дори през Windows Store, Google Chrome би бил забранен за Windows 10 S

Ако спазва изискванията, Google трябва да изгради браузера си наново използвайки насоките на Microsoft.

Наскоро Microsoft представи Windows 10 S операционната система, която е ограничена до инсталирането само на публикувани в Windows Store приложения. След това стана ясно още, че потребителите няма да могат да сменят браузера и търсачка, които по подразбиране ще са Microsoft Edge и Bing.

Сега се появи и нова информация сочеща, че дори Google да направи версия на Chrome за Windows, която да се разпространява през windows Store то тя също няма са е налична за потребителите на Windows 10 S. Това ограничение ще бъде въведено под формата на специални изисквания към браузерите, които Google Chrome няма да може да изпълни.

“Приложенията за Интернет браузинг трябва да използват подходящите HTML и JavaScript енджини доставяни от Windows платформата“, се казва в изискванията на Windows Store. Microsoft предлага на разработчиците набор от инструменти с кодовото име Project Islandwood, който позволява портването на Win32 софтуер към UWP. Ако спазва изискванията, Google трябва да изгради браузера си наново използвайки насоките на Microsoft.

От Microsoft оправдават тези изисквания с нуждата от повишена сигурност. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.