Microsoft обяви конкурента на Chrome OS - Windows 10 S

Специфичното при нея, е че ще може да стартира само приложения от Windows Store

Вчера 02.05 Microsoft представи нова олекотена версия на Windows 10 – Windows 10 S. Специфичното при нея, е че ще може да стартира само приложения от Windows Store, което според компанията, е от особена важност за сигурността, тъй като всичко там е верифицирано.

Иначе операционната система има същата производителност и функционалност като при пълната версия.

Windows 10 S е насочена към училищата и ще се конкурира с Google Chrome OS. Устройствата с новата ОС ще се продават на цени започващи от $189 и ще са с включен едногодишен абонамент за Minecraft Education Edition. Освен това Windows 10 S ще е наличен безплатно за всички училища с Windows 10 Pro.


Microsoft обяви конкурента на Chrome OS - Windows 10 S

© PCWorld България, pcworld

Ако се опитате да стартирате стандартен Win32 софтуер на Windows 10 S устройство ще получите известие, че приложенията са ограничени до тези от Windows Store като ще бъде предлагана и алтернатива. За потребителите със Surface Laptop ще е налична възможност за безплатен ъпгрейд към Windows 10 Pro до 31 декември. За останалите устройства цената ще е $50.

Windows 10 S се очаква през лятото, а част партньорите на компанията, които ще пуснат устройства са Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Samsung и Toshiba.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.