Windows 10 Creators Update ще може да се свали ръчно седмица по-рано

При това този път информацията е официална и не става въпрос за тестова RTM версия – Microsoft обещават да предоставят инсталационните ISO образи на обновлението Creators Update за Windows 10 от 5 април – седмица преди началото на автоматичното разпространение на актуализацията.

В продължение на ограничен период от време миналата седмица най-нетърпеливите Windows 10 потребители имаха възможност да си свалят публикувани неофициално инсталационни файлове на RTM версията на предстоящия Creators Update за операционната система, но линковете бързо бяха премахнати от уеб пространството, така че за повечето от нас остана да чакаме заветната дата 11 април, когато според Microsoft ще започне официалното автоматично разпространение на най-прясната актуализация. Както обикновено в такива случаи, процесът на разгръщане на обновлението няма да става наведнъж, а постепенно в определена последователност, така че някои потребители ще го получат и по-късно. Сред първите щастливци ще са притежателите на нови компютри, а най-много ще трябва да чакат собствениците на Windows Phone смартфони – за тях обновлението ще стане достъпно от 25 април.

Софтуерният гигант обаче все пак ще даде възможност на най-нетърпеливите да изпробват новостите да си свалят обновлението малко по-рано. Това може да стане ръчно, като се използва функцията Update Assistant. Самата възможност за това ще стане достъпна за всички притежатели на лицензирани версии Windows 10 седмица преди старта на автоматичното разпространение, т.е. на 5 април, според официалната информация от блога на компанията.  

Разбира се, участниците във фирмената програма Windows Insider се ползват с известни привилегии, така че могат да си свалят подходящ ISO образ на RTM версията Windows 10 v15063 още сега – като ползват ето този линк.


Windows 10 Creators Update ще може да се свали ръчно седмица по-рано

© PCWorld България, pcworld

 

Припомняме, че за да направи процеса на обновление максимално прост и безпроблемен, Microsoft предоставя на потребителите някои допълнителни възможности и настройки – например с указване на конкретно време за получаване на обновлението, за отлагане със седмица или за указване на период от време, когато инсталирането на ъпдейти би било нежелателно.

Колкото до това, какви новости можете да очаквате от Windows 10 Creators Update, ето нашия обзорен материал по темата, публикуван съвсем наскоро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.