Полезно: NVIDIA FCAT вече оценява системната производителност и във VR

Според NVIDIA, безплатният тестов инструмент FCAT VR ще бъде полезен не само за геймърите, но и за разработчиците на VR проекти, както и за производителите на VR хардуер – с негова помощ те биха могли да настройват и оптимизират своите продукти.

РС ентусиастите имат на разположение множество системни инструменти, които има помагат да оценят един или друг аспект на производителността на техните компютри – както от по-обща, така и от по-специализирана гледна точка. Един от популярните инструменти за тестване на видеокарти например е пуснатият преди няколко години от NVIDIA инструмент FCAT, който дава възможност не само да се „преброят“ възпроизвежданите кадри в секунда при игра, но и да се наблюдяват редица други важни аспекти на работата GPU чипа като, да речем, плавност и качество на геймплея. А ето че сега компанията предлага аналогичен инструмент, но вече за проекти от света на виртуалната реалност - FCAT VR.

Инструментът NVIDIA FCAT VR ще ви позволи да проверявате наличието на пропуснати или синтезирани кадри, отклоненията и другите признаци, указващи доколко плавно работи на РС системата ви стартирания на нея VR проект. Достъпна е и възможност за анализ на различни нива на детайлизация. Това ви дава полезна подсказка дали да намалите настройките за качество на графиката с цел да получите оптимална производителност.

Според NVIDIA, програмката FCAT VR ще бъде полезна не само за геймърите, но и за разработчиците на VR проекти, както и за производителите на VR хардуер – с нейна помощ те биха могли да настройват и оптимизират своите продукти.

Самият инструмент NVIDIA FCAT VR е безплатен и достъпен за сваляне от следния официален сайт на компанията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.