От кухнята на Microsoft: още подробности за Game Mode в Windows 10

Според уверенията на Microsoft, Game Mode не просто ще повишава приоритета на игровите процеси, но и ще позволява на всички процесорни ядра да се посвещават изключително на обработката на гейм съдържанието. Освен това, компанията планира да оптимизира и работата на графичния адаптер в новия игрови режим.

За геймърите най-интересното нещо в предстоящото обновление на операционната система Windows 10 със сигурност е т.нар. Game Mode режим, който Microsoft тества от началото на годината и който според компанията ще осигурява към 2-5% повече fps в игрите. Дали това е много или малко е въпрос с индивидуален за всеки потребител отговор, но е сигурно, че Microsoft се отнасят сериозно към този аспект на операционната си система. А по време на преминалата наскоро конференция GDC 2017 корпорацията сподели и още някои интересни подробности за въпросния режим. Ето ги накратко.

Според уверенията на Microsoft, Game Mode не просто ще повишава приоритета на игровите процеси, но и ще позволява на всички процесорни ядра да се посвещават изключително на обработката на избраното от потребителя гейм съдържание. По всяка вероятност това ще сложи край на т.нар. Динамично разпределение на потоците, което се използва в днешно време за преразпределяне на изчисленията за гейм процесите между ядрата. Освен това, този нов подход ще позволи да се задействат всички ресурси на процесора за обработката на играта (включително кеш-паметта). Точно така ще бъде осигуряван и прирастът на производителност за игрите.

Освен това, Microsoft планира да оптимизира и работата на графичния адаптер в режим Game Mode, стана ясно още на конференцията на гейм разработчиците. И по-точно игрите ще получат приоритет при използването на видео паметта, докато за всички останали процеси, използващи VRAM, потреблението на памет ще бъде сведено до абсолютния минимум.


От кухнята на  Microsoft: още подробности за Game Mode в Windows 10

© PCWorld България, pcworld

Очаква се също, че в началния етап на използването на Game Mode потребителите ще могат самостоятелно да решават дали да активират въпросния режим или не. Това може да бъде полезно като се има предвид, че функцията е нова и все още не е преминала през интензивно масово тестване. Т.е. най-вероятно потребителите ще имат на разположение Game Mode „превключвател“. В същото време разработчиците на игри ще получат възможност да активират процеса автоматично при стартирането на гейм процесите в техните нови заглавия.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.