Microsoft опростява Windows 10, за да конкурира по-успешно Chrome OS?

Според някои данни специалистите на Microsoft са се заели да създават версия на Windows 10, която да е подходяща за използване в достъпни устройства. Предполага се, че тя ще се нарича Windows 10 Cloud и ще представлява опростена версия на “десетката”. Анонсът и се очаква около или след излизането на Creators Update.

Не разполагаме с конкретни данни за това как “се харчат” у нас мобилните устройства, базирани на Chrome OS, но на пазара в САЩ те се радват на доста прилично търсене, което, както става обикновено, предизвиква апетитите и на други големи компании. Парче от тази “торта” например със сигурност искат и в Microsoft. Но за да го получат, първо трябва да могат да предложат аналогична операционна система, която се отличава с простота, висока степен на безопасност, лесно управление и, не на последно място, достъпност.

Затова, според някои данни, специалистите на Microsoft са се заели да създават версия на Windows 10, която да е подходяща за използване в достъпни устройства. Засега въпросната версия фигурира в публичното пространство под името Windows 10 Cloud и, според наличната информация, представлява опростен вариант на едноименната фирмена ОС, в който могат да се пускат само приложения на базата на Unified Windows Platform (UWP) от Windows Store.  

Според съобщенията на информационните източници, тази нова ОС версия се създава с една-едиснтвена цел – да се конкурират по-успешно Chromebook устройствата. Разбира се, в своите маркетингови и ПР кампании Microsoft едва ли ще акцентира точно на този аспект от разработката си.

Кога обаче ше видим тази нова опростена версия на “десетката”? Предполага се, че Windows 10 Cloud ще бъде представена през април заедно с актуализацията Windows 10 Creators Update или малко по-късно.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.