Microsoft: режимът Game Mode ще дава 2-5% повече fps в игрите

За да може Game Mode да поддържа и най-новите игри пък, за него постоянно ще се пускат обновления със списъци на последните поддържани заглавия, а самият режим също ще бъдъ развиван непрекъснато, обещават още от Microsoft.

За почитателите на гейминга сред участниците в Windows Insiders програмата на Microsoft тези дни сигурно са особено вълнуващи, предвид факта, че именно сега се очаква появата на т.нар. Game Mode в тестовите издания на обновленията за Windows 10. Масовите потребители обаче ще могат да изпробват този нов режим чак през април, когато ще излезе Creators Update обновлението, затова на този момент можем да съдим за неговите възможности най-вече от информацията, идваща от Редмънд.

Тя обаче също е интересна – според неотдавнашно изявление на представител от Microsoft, новият режим може да донесе 2% -5% по-голям брой кадри в секунда (fps) в игрите, чиято производителност се ограничава от ресурсите на процесора или видеокартата.


Microsoft: режимът Game Mode ще дава 2-5% повече fps в игрите

© PCWorld България, pcworld

За да може Game Mode да поддържа и най-новите игри пък, за него постоянно ще се пускат обновления със списъци на последните поддържани заглавия. Освен това, геймърският режим изглежда ще може да се пуска и ръчно.


Microsoft: режимът Game Mode ще дава 2-5% повече fps в игрите

© PCWorld България, pcworld

От Microsoft обещават да развиват постоянно не само гейм поддръжката, но и функционалността на самия режим, така че това, което виждаме от Game Mode сега, сигурно ще се различава от Game Mode в Windows 10.Creators Update. На този етап обаче нещата изглеждат по следния начин:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.