Геймингът става по-лесен с Ubuntu GamePack 16.04

Специалният дистрибутив Ubuntu GamePack 16.04 осигурява средства за пускане на над 22 000 игри и приложения както за Windows и MS-DOS, така и оригинални заглавия, разработени специално за Linux платформи.

Linux-базираните операционни системи по принцип не са първия избор на геймърите, но това не означава, че те не са добре приспособени за гейминг. Всъщност непрекъснато излизат и актуализации, които ги правят все по-добри платформи за този така популярен тип забавления. Точно това прави и обновения набор Ubuntu GamePack 16.04, за чиято достъпност съобщават от общността на разработчиците UALinux. Според тях, той дава средства за пускане на над 22 000 игри и приложения както за Windows и MS-DOS, така и оригинални заглавия, разработени специално за Linux платформи.

Ubuntu GamePack

Както подсказва наименованието, дистрибутивът Ubuntu GamePack 16.04 е базиран на кодовата база на операционната система Ubuntu 16.04. Той обаче включва допълнително множество специфични екстри като: среди за стартиране на Windows- и DOS-приложения PlayOnLinux, Wine, CrossOver Linux, DOSBox и DOSEmu; инструмент Sparky APTus Gamer за инсталиране на различни добавки, емулатори и др. улеснения, приложение Gnome Twitch за преглед на игрови видеа и стрийминг. За пускане на онлайн игри пък са предвидени Adobe Flash и Oracle Java.

По думите на разработчиците, Ubuntu GamePack 16.04 вече е включен в репозиторито с колекции развлекателни приложения от различен тип, съдържащо и над 340 игри. По подразбиране се предлага интерфейс GNOME Flashback, чийто външен вид напомня класическия GNOME, но при желание при влизане в системата може да се избере и стандартната графична среда Unity.

Още информация за специализирания ОС набор Ubuntu GamePack 16.04 както и ISO-образите на инсталационните файлове са достъпни на сайта сайте ualinux.com/ubuntu-gamepack.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.