Синхронният превод на Skype Translator превзема нови територии

Функцията за синхронен превод на реч Skype Translator сега работи при обаждания на мобилни и стационарни телефонни номера. За да се възползват от новата функция обаче, потребителите трябва да са изпълнили три условия. Вижте кои са те по-долу.

Почти година мина, откакто разработчиците на Microsoft съобщиха за последните подобрения на преводите в реално време за Skype, но това не значи, че работата в това направление е спряла. Напротив, наскоро възможностите на функцията за синхронен превод на реч Skype Translator са получили поредно разширение – ако досега те се ограничаваха до превод на гласови и видео разговори между потребителите на услугата, то сега потребителите могат да се възползват от тях и когато се обаждат на мобилни и стационарни телефонни номера.

За да се възползват от новата функция обаче, потребителите трябва да изпълнят три условия (поне на този етап): 1) да участват в безплатната фирмена програма Windows Insider Program; 2) да си инсталират последната бета-версия на приложението Skype (Skype Preview) и 3) да имат активен баланс в едноименната услуга.

Ако изброените условия са изпълнени, функцията за синхронен превод при телефонни разговори ще работи по същия начин, както и при стандартната комуникация в Skype. Това означава, че при избиране на съответния номер потребителят ще трябва да активира Skype Translator и да избере нужното му езиково направление за превод. Когато отсрещният абонат отговори на обаждането, той ще получи автоматично уведомление за това, че разговорът ще се превежда и записва. След това е възможно да има известни забавяния при отговорите, които са именно заради времето, нужно за превод.


Синхронният превод на Skype Translator превзема нови територии

© PCWorld България, pcworld

Припомняме, че към момента Skype Translator поддържа 9 разговорни езика: английски, немски, френски, испански, китайски, италиански, португалски, арабски и руски. Функцията за автоматичен превод се осъществява посредством технология за машинно обучение, така че е възможно преводите и да не са съвсем коректни на моменти.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.