“Юбилейният” браузър Firefox 50 е с 3 секунди по-бърз при зареждането

Според редица тестове, скоростта на зареждане на Firefox 50 без инсталирани добавки се е увеличила с 35 %, а с инсталирани допълнения – с цели 65 % спрямо досегашната актуална версия на браузъра. Обновлението вече е достъпно за Windows, Linux и macOS.

През годината неведнъж сме чували обещания за по-бързо зареждащи браузъри Firefox от страна на Mozilla, но всеоще не сме загубили съвсем надеждата най-после да ги видим реализирани в адекватен вид. Този път очакванията ни са насочени към “юбилейното” издание Firefox 50, което разработчикът пусна наскоро, след като беше отложено с няколко дни спрямо първоначалния план.

Така или иначе, Firefox 50 вече е достъпен за Windows, Linux и macOS и можем да се уверим, че браузърът наистина зарежда по-бързо, като освен това е получил и редица нови функции, които го правят по-удобен за използване.

В случая забавянето се е оказало ползотворно, защото разработчиците са имали повече време за доизпипване и, най-вече, за оправянето на един сериозен бъг в SDK-модула на Firefox. Който предизвикваше сериозно забавяне на зареждането на браузъра, особено при по-голям брой инсталирани допълнения.

След оправянето на въпросния бъг обаче, потребителите, които обновят браузъра си до Firefox 50, със сигурност ще забележат положителна промяна във времето за зареждане. Според редица тестове, скоростта на зареждане на Firefox без инсталирани добавки се е увеличила с  35 %, а с инсталирани допълнения – с цели 65 %. Това означава, че първоначалното стартиране на Firefox сега отнема почти 3 секунди по-бързо.


“Юбилейният” браузър Firefox 50 е с 3 секунди по-бърз при зареждането

© PCWorld България, pcworld

Сред другите нововъведения във Firefox 50 са неща като нормално изобразяване на емотиконите, дори когато те не се поддържат от операционната система, подобрена функционалност на търсенето по страници. Възможност за превключване между табовате с бърза комбинация “ctrl+tab”, усъвършенствани възможности за печат чрез режима за четене и др.

Засега са достъпни само англоезичните версии на браузъра Firefox 50 за Windows (32- и 64-битова версия), Linux и macOS,  но очакваме скоро Mozilla да пусне и локализациите.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.