Българският OfficeSuite вече конкурира MS Office и под Windows

Новото приложение OfficeSuite за Windows на българската компания компания MobiSystems завършва интеграцията с платформата OfficeSuite Now, като предоставя възможност на потребителите да използват програмата на PC и мобилни устройства само с един лиценз.

Ако трябва да се даде илюстрация за успешен в международен мащаб софтуерен продукт на български разработчик, едно от първите неща, които идват на ум е популярният и многократно награждаван пакет OfficeSuite на българската компания MobiSystems. Повече от 10 години той предоставя на потребителите качествена алтернатива на Microsoft Office за Android и iOS, стигайки до ТОП 5 в класациите с повече от 20 милиона активини потребители месечно. А ето че сега той започва да конкурира офис пакет на Редмъндци и на собствена територия – под Windows.

Това съобщиха официално разработчиците от MobiSystems, които са готови да предоставят за употреба финалното издание на OfficeSuite за Windows. По техните думи, това приложение завършва интеграцията с платформата OfficeSuite Now, като предоставя възможност на потребителите да използват програмата на PC и мобилни устройства само с един лиценз.


Българският OfficeSuite вече конкурира MS Office и под Windows

© PCWorld България, pcworld

От гледна точка на функционалността, новият OfficeSuite за Windows предоставя съвсем адекватни алтернативи на основните приложения от офис пакета на Microsoft за създаване на документи, spreadsheet таблици и презентации, но също така предоставя и усилен PDF четец, позволяващ конвертиране в други редактируеми документни формати (Word, Excel и ePub), дигитално сертифициране, отпечатване и анотации.


Българският OfficeSuite вече конкурира MS Office и под Windows

© PCWorld България, pcworld

Новият OfficeSuite също така гарантира съвместимост с всички Microsoft документни формати, което означава, че няма да имате проблеми при работата и с файлове, създадени с Microsoft Office. Поддържат се също OpenDocument форматите като ODT, ODS и ODP, както и другите популярни такива, включително RTF, TXT, LOG, CSV и EML.Осигурена е и облачна поддръжка с възможност за отваряне, редактиране и съхраняване на документи в хранилищата Dropbox, Google Drive и OneDrive.


Българският OfficeSuite вече конкурира MS Office и под Windows

© PCWorld България, pcworld

Ообобщено накратко, новият OfficeSuite за Windows изглежда притежава потенциала да конкурира успешно MS Office и под “родната” платформа на софтуерния гигант, така както го прави от години под Android и iOS.

Тази версия на пакета вече е достъпна за сваляне от официалния сайт на MobiSystems. Повечето функционалности са достъпни и в безплатния вариант на приложението, но ако искате да отпечатвате документи без воден знак ще трябва да се спрете на платения OfficeSuite Premium. За повечето индивидуални потребители обаче безплатната версия на OfficeSuite за Windows със сигурност ще е достатъчна.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.