Готова е финалната версия на JavaScript-феймуърка Google Angular 2.0

Във версия 2.0 средата Angular е получила редица нови възможности, включително подобрена поддръжка на съвременни браузъри и мобилни разработки, както и методи на работа, които позволяват с лекота да се използват не само вградени, но и странични библиотеки.

След като през 2010 г. Google пусна своя JavaScript-фреймуърк с отворен код Angular, предназначен за разработка на едностранични приложения, той бързо се превърна в една от най-популярните уеб-технологии. През 2014-а калифорнийският интернет гигант анонсира и второто поколение на тази си платформа за разработка - Angular 2.0. За нея разработчиците обещаха да е не просто обновление, а съвършено нова версия на фреймуърка, несъвместима с предишните. А ето че след поредица предварителни и бета-версии Google най-после пусна и финалния вариант на Angular 2.0.

Може би тук е мястото да отбележим, че към днешна дата разработчиците на уеб-приложения имат значителен избор от JavaScript-среди. Особено внимание заслужава например фреймуъркът React от Facebook. Той обаче изисква ралзичен подход и стил на работа в сравнение с Angular.

А във версия 2.0 средата Angular е получила редица нови възможности, включително подобрена поддръжка на съвременни браузъри и мобилни разработки. Създателите на проекта освен това са наблегнали на методи, които позволяват с лекота да се използват не само вградени, но и странични библиотеки. А Google препоръчва на разработчиците при писането на приложения да използват представения от Microsoft през 2012-а език за програмиране TypeScript.

В бъдеще Google възнамерява да предостави на разработчиците възможно най-много ръководства и примери, които да им помогнат в овладяването на Angular 2.0. Доста такива във видео формат могат да се намерят и в YouTube, така че заинтересованите лесно могат да намерят помагала, които да улеснят запознаването с тази програмна среда. Ето един такъв пример:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.