Мобилната автоматизация става по-лесна с Microsoft Flow за Android

Microsoft отваря конкуренция на популярното мобилно приложение за автоматизиране на задачи IFTTT със собствен аналог за Android, наречен Flow.

Винаги е хубаво, когато има възможност да автоматизираш някаква обичайна последователност от задачи – това обикновено пести време и определено прави живота по-лесен. Сигурно затова един от любимите мобилни приложения на по-опитните потребители е програмката IFTTT (съкращение от „if this, than that“). Въпреки  нейната относително простичка и еднопосочна функционалност обаче, в Microsoft изглежда са решили, че могат да я реализират по-добре и след като преди около месец компанията пусна неин аналог за iOS под името Flow, сега софтуерният гигант е готов да предложи и версия за Android.

Подобно на своя първообраз, мобилното приложение Flow дава възможност за автоматизиране на задачи, както и за настройване на последователност от задействане на различни услуги и приложения. Така при изпълнение на определени условия (сещате се, „if this, than that“), въпросните програми или услуги изпълняват зададени операции.

По такъв начин например от e-mail писмата с отметка “важно” Wunderlist може автоматично да създава списък със задачи, а ако, да речем, в OneDrive се качи нов файл, то  Azure може да се настрои така, че автоматично да му направи резервни копия.


Мобилната автоматизация става по-лесна с Microsoft Flow за Android

© PCWorld България, pcworld

Ако тази функционалност ви се струва полезна и ви е интересно да научите какво са направили по въпроса в Microsoft, можете да изпробвате и сами приложението Flow. Засега то е в бета-версия и можете да си го свалите от Google Play, след като предварително се съгласите да станете негови тестери.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.