Word, Outlook и PowerPoint в Office 365 поумняват значително

Летни обновления в Office 365, базирани на машинно обучение, езиков анализ и интелигентно търсене, ще подобряват съществено работата с текстове. Отимизациите засягат най-вече приложенията Word, Outlook и PowerPoint и правят работата с тях по-лесна и по-продуктивна, твърдят от Microsoft.

Колкото и удачен да е даден софтуер, място за подобрения винаги има. Това, разбира се, важи с пълна сила и за облачния пакет за продуктивност Office 365, затова и Microsoft го обновява редовно. А най-пресните ъпдейти включват цял набор нови функции, които, по официалната информация от разработчиците, трябва да направят работата с приложенията Word, Outlook и PowerPoint по-лесна и по-продуктивна.

Новото в Microsoft Word, например, сега ще помага при търсенето на надеждни източници на съдържание за научна или курсова работа, да речем. За това служи новата функция, наречена Researcher, която дава възможност да се изучават допълнителни материали по конкретната тема на работа непосредствено в самото приложение и да се влагат в текста като цитати. От Microsoft отбелязват, че това става възможно благодарение на използването на Bing Knowledge Graph алгоритъма, който и отговаря за търсенето на нужната информация и представянето й в структуриран вид. Услугата Researcher вече е достъпна за абонатите на РС версията на Office 365 за Windows.


Word, Outlook и PowerPoint в Office 365 поумняват значително

© PCWorld България, pcworld

Освен Researcher в Word се е появила и друга нова функция, кръстена Editor – услуга за борба с грешките, в основата на която стоят технологии за машинно обучение и за обработка на естествения език, създадени от екипа лингвисти на Microsoft. Функцията Editor има за задача да анализира написания текст и да дава предложения за коригиране на непонятните и излишно сложни фрази. През есента се очаква алгоритъмът да се научи и да обяснява защо точно даден израз има нужда от коригиране. Т.е. той вече не само ще редактира текстовите материали, но и ще обучава самия потребител.

В приложението Outlook за Windows и Mac пък ще се появи вметка “Focused”, в която автоматично ще попадат най-важните за потребителя електронни писма.


Word, Outlook и PowerPoint в Office 365 поумняват значително

© PCWorld България, pcworld

Освен това абонатите на Office 365 ще получат и нова функция наречена @mentions за споменаване на потребителите в текстовете на електронната кореспонденция и в списъка с получатели.

Колкото до PowerPoint, то за него новост е функцията Zoom, благодарение на която ще стане възможно създаването на нелинейни презентации. Т.е. тази функция ще позволява преминаване от един слайд към друг в произволен ред, като за целта ще трябва да се настрои само първи интерактивен слайд. Ето как изглежда това:

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.