Браузърът Edge ще ни пести доста енергия, обещава Microsoft

Потребителите на Windows 10, които използват браузъра Edge гарантирано ще получат 35-36% повече автономност, отколкото, ако ползват други браузъри, уверяват от Microsoft, като се аргументират с резултати от сравнителни тестове.

Всеки потребител знае, че времето за автономна работа на мобилните устройства до голяма степен зависи от използваните приложения. А като се има предвид, че може би най-често използваните приложения са браузърите, тяхната енергоефективност очевидно е ключов фактор за живота на батерията ни. Именно това е и основният акцент в рекламната кампания, която Microsoft откри, за да препоръча своя нов браузър Edge, вграден в операционната система Windows 10.

Преди по-малко от денонощие софтуерният гигант публикува резултати от вътрешни тестове, в които браузърът Edge се показва като значително по-енергоефективен от конкурентите си, сре които Chrome, Opera и Firefox. За да няма съмнения, по същото време представителите на Microsoft разказаха и за методиката, по която е оценявано времето за автономна работа на тестовите Windows-устройства.


Браузърът Edge ще ни пести доста енергия, обещава Microsoft

© PCWorld България, pcworld

Ообобщено накратко, ако отварят сайтове, четат текстове, преглеждат видеоклипове и работят с популярни сайтове като Facebook, Google, YouTube, Amazon, Wikipedia и др, потребителите на Windows 10, използващи браузъра Edge гарантирано ще получат 35-36% повече автономност, отколкото, ако ползват други браузъри, уверяват от Microsoft. В тестовете с възпроизвеждане на потоково видео от интернет например превъзходството на Edge над Chrome и Firefox е съответно 17% и 70%.

Припомняме, че до предполагаемата дата за излизане на обновлението Windows 10 Anniversary Update, известно по-рано като, остава по-малко от месец. Въпросният ъпдейт, освен всичко останало, съдържа и множество средства за подобряване на енергоефективността, както и методи за по-ефективно използване на процесорния ресурс, за по-малко използване на памет и за намаляване на въздействието на фоновите процеси върху цялостното бързодействие на системата.


Браузърът Edge ще ни пести доста енергия, обещава Microsoft

© PCWorld България, pcworld

Интересно е да се отбележи, че въпреки наличието на Edge като браузър по подразбиране в Windows 10, към приложението като че няма кой знае какъв интерес. По последни данни, делът на Windows 10 потребителите, които ползват Edge е едва 25%. Този нисък интерес се обяснява с липсата на голям брой ключови разширения като такива за блокиране на реклами и за съхраняване на пароли например. Очаква се ОС обновлението Anniversary Update да запълни тази празнина и да донeсе редица други очаквани п-одобрения за потребителите на новата операционна система на Microsoft.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.