Системните изисквания за Windows се вдигат за първи път от 7 години

С излизането на Windows 10 Anniversary Update в изискванията за 32-битовите операционни системи минималният препоръчителен размер на оперативната памет е не 1GB, а вече 2GB. според наличната информация, ъпдейтът ще може да се инсталира и на системи с по-малко оперативна памет, но на тях ще работи по-бавно.

Един от големите поводи за гордост за Microsoft, с който от компанията често се хвалеха през последните години, беше във факта, че новите им операционни системи не предявяват по-големи изисквания към хардуера в сравнение с техните предшественици. На практика с последните сериозни промени в системните изисквания за ОС Windows потребителите се сблъскаха преди около 10 години – по времето на прехода от Windows XP към Windows Vista.

От тогава насам официалните характеристики на компютрите за работа с операционните системи на Microsoft практически оставаха без изменения. Само Windows 7 започна да изисква наличието на 16 GB свободно пространство на диска вместо 15 GB в сравнение с Windows Vista, но това минаваше за незначител но дори навремето. След това системните изисквания на Windows 7, Windows 8 и Windows 10 за редовия потребител оставаха едни и същи.

През това лято обаче нещата ще се променят. Тогава излиза дългоочакваното голямо обновление Anniversary Update за Windows 10, което за първи път от 7 години насам ще вдигне системните изисквания на ОС платформите на Microsoft към хардуера.

Както може да се види на официалния сайт на софтуерния разработчик, повишаването е в долната част – сега в изискванията за 32-битовите операционни системи минималният препоръчителен размер на оперативната памет е не 1GB, а вече 2GB. Всъщност Windows 10 Anniversary Update ще може да се инсталира и на системи с по-малко оперативна памет, но на тях ще работи по-бавно.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.