WhatsApp най-после и с (почти) настолно приложение - за Windows и OS X

Чисто новото десктоп приложение WhatsApp обаче е изцяло зависимо от мобилното и изисква стартиран мобилен клиент, за да изобразява на десктопа съобщенията от телефона.

През последните години WhatsApp се наложи като едно от най-популярните приложения за комуникация, което при това отбеляза развитие по път, обратен на традиционния. Първоначално достъпен само за мобилни платформи (Android, iOS, Blackberry, Windows Phone), в началото на 2015-а клиентът се превъплъти под формата на уеб приложение, а ето че сега става достъпен и като стандартно десктоп приложение.

Новата версия  на WhatsApp е достъпна за ОС платформите Windows и Mac OS X. Както е отбелязано на официалния сайт в секцията за даунлоуд, за работата на програмата е необходимо компютърът да е минимум с Windows 8, но в повечето случаи настолното приложение WhatsApp работи съвсем успешно и под Windows 7. Поне така твърдят хора, които вече са го изпробвали.

Всъщност ако настолното приложение WhatsApp има някакъв недостатък, той е най-вече в пълната зависимост от  мобилното такова. Десктоп програмата работи в режим “огледало”, т.е. изобразява съобщенията от мобилния телефон и не може да работи самостоятелно, без стартиран мобилен клиент. Както се казва – настолно, ама не съвсем …

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.