Крачка към отвъдното: И Dropbox спира поддръжката за Windows XP

На 26 юни Dropbox частично ще престане да работи на Windows XP, а на 29 август натам поддръжката на Windows XP ще бъде прекратена изцяло и потребителите няма да могат да ползват облачното хранилище с клиент под старата операционна система.

Почитателите на Windows XP се оказват удивително упорити хора – въпреки, че въпросната операционна система не се поддържа от своя разработчик Microsoft вече от две години насам, тя продължава да се ползва на около 10% от РС машините по света. Принос за това със сигурност имат и софтуерните разработчици, някои от които продължават да актуализират своите приложения и да поддържат ХР и досега. Броят на тези разработчици обаче намалява с всеки изминал ден. Така, не много след като Google престана да пуска Chrome актуализации за Windows XP, от поддръжката на тази ОС се отказват и в Dropbox. Разработчиците на облачното хранилище съобщават, че от 26 юни Dropbox частично ще престане да работи на Windows XP.

 

Казано по-точно, на 26 юни от сайта на хранилището ще изчезне препратката за сваляне на Dropbox за Windows XP и потребителите вече няма да могат да създават чрез този клиент нови акаунти, както и да влизат в стари през древната операционна система.

От 29 август натам поддръжката на Windows XP ще бъде прекратена изцяло и дори потребителите, свързани в Dropbox клиента, ще се “дисконектват” автоматично и няма да бъдат допускани до Dropbox през старата операционна система. Достъпът до файловете обаче ще бъде достъпен както и досега през браузъра посредством официалния сайт на Dropbox. За продължаване на нормалната работа с Dropbox разработчиците препоръчват актуализация най-малко до Windows Vista.

Ако все пак сте от най-заклетите привърженици на Windows XP и сте готови на всичко в името на любимата стара ОС, все още можете да използвате някои алтернативни клиенти като Odrive. Всъщност той все още позволява и ползването на хранилището Dropbox под Windows XP.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.