Google Calendar отбелязва 10-годишен юбилей с разширена функционалност

В мобилното приложение Google Calendar се появи функция за добавяне и планиране на цели, допълнена с възможности за самообучение.

Как само минава времето …Сякаш вчера беше, когато се появи Google Calendar, а то че днес услугата вече навършва 10 години. Хубавото е, че Google продължава да я развива с подобрения и нови функции. Една доста полезна такава например добавя възможности за добавяне и планиране на цели в мобилното приложение, а т.нар. smart-планиране най вероятно е взаимствана от приложението Timeful, което интернет гигантът придоби преди около година.

Освен това, Google Calendar сега може да анализира графика и да използва този анализ за изпълнение на поставени цели, като например изучаване на нов език, спортни занимания и др. На практика това изглежда по следния начин: казвате на календара, че искате да се занимавате със спорт; приложението уточнява вида на спорта, честотата и продължителността на спортните занимания, както и най-подходящото време от денонощието за тях. След това в зависимост от натовареността на програмата ви, приложението планира изпълнението на поставената цел така, че да не пречи на останалите ви занимания. Ако потребителят отложи всички други задачи, Google Calendar се самонастройва и автоматично пренасрочва целите за по-подходящи моменти.

Google Calendar Goals

Стандартните цели в Google Calendar са групирани в няколко категории като “Да се заема със спорт”, “Да науча нещо ново” и “Да отделя време на близките си”, “Да намеря време за себе си”, “Да планирам времето си”. Всеки от разделите съдържа няколко вида стандартни занимания,

Нещо повече, Google Calendar вече може и да се самообучава. Ако например потребител-ят редовно отлага задачи в определено време от деня или определен ден от седмицата, приложението ще запомни това и ще престане да му предлага изпълнение на цел в този период.

Функцията за добавяне на цели е достъпна в последната версия на приложението Google Calendar за Android и iOS. По принцип е предвидено поетапно автоматично обновление на приложението, но ако нямате търпение да изпробвате новостите, можете да си свалите най-новата версия ето от тук.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.