Още подробности за Windows 10 обновлението Redstone

Последните данни от мрежата показват, че от Windows 10 Redstone можем да очакваме също възможности за бекъп директно в облака OneDrive, както и (отново) поддръжка на функцията OneDrive Placeholders.

С наближаването на юни, когато трябва да се появи първото голямо обновление за Windows 10 с кодово име Redstone, в Мрежата започват да се просмукват все повече детайли а него. А както показват най-пресните данни, този ъпдейт ще донесе на потребителите още по-дълбока интеграция с облачното хранилище OneDrive. И по-точно -  възможности за бекъп директно в OneDrive, както и поддръжка на OneDrive Placeholders.

Windows 10 Redstone

Според последната информация, в настройките за резервно копиране на Windows 10 ще се появи опция за бекъп на файлове и системни настройки не само на други физически носители, но също и директно в OneDrive, Като се има предвид, че Microsoft предлага и неограничени тарифи за своята облачна услуга, вече се появяват и слухове, че в бъдеще на OneDrive ще може автоматично да се пази и копие на целия твърд диск, както и на предишни версии на файловете.

Освен това, в Redstone хранилището OneDrive отново ще предложи функцията Placeholders, която присъстваше в предишни негови версии, но след това беше изключена. А Placeholders всъщност е нещо като “чекмедже” за файлове, които се изобразяват на компютъра с обикновени иконки въпреки, че самите файлове се съхраняват в облака. Действията с тях обаче са обичайните, т.е. при двоен клик на файла той незабележимо се зарежда и се отваря по същия начин, както и ако е записан в хард диска на РС-то.


Още подробности за Windows 10 обновлението Redstone

© PCWorld България, pcworld

В заключение остана да припомним, че функцията Placeholders на OneDrive беше изключена, защото предизвикваше недоумение у някои потребители, които не можеха да разберат защо част от файловете им не се отваря в офлайн режим. Може би връщането й в Redstone ще бъде съпроводено с по-ясно описание.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.