Отзивчивият уеб дизайн става по-лесен с Google Resizer

С помощта на новия онлайн инструмент Google Resizer уеб дизайнерите могат да тестват потребителските интерфейси на сайтовете си и да проследяват контролните точки на различни платформи.

Създаването на сайтове с т.нар. отзивчив (responsive) дизайн става ключово изискване към всички уеб разработчици в днешно време, особено след като Google промени алгоритъма на търсачката си така, че да приоритизира именно тези сайтове в резултатите. Хубавото е все пак, че Интернет гигантът има и доброто желание да улеснява уеб дизайнерите в тяхната работа.

Именно това е и основната цел на новия онлайн инструмент за разработчици на Google, наречен Resizer. С негова помощ уеб дизайнерите могат да тестват потребителските Material Design-базирани интерфейси на сайтовете си и да проследяват контролните точки на ралзични платформи.

Всъщност независимо от факта, че въпросният нов инструмент е предназначен за сайтове с тил Material Design, той работи с всеки URL адрес. Веднага след въвеждането на URL адреса има и възможност за превключване от настолен режим  в мобилен (и обратно). Освен това, Resizer е напълно интерактивен и, според Google, доста точно възпроизвежда реалното бързодействие на тествания сайт.


Отзивчивият уеб дизайн става по-лесен с Google Resizer

© PCWorld България, pcworld

Новият инструмент съдържа и няколко URL адреса, вградени по подразбиране, в полето за въвеждане с идеята те да служат като пример за разработчиците и да дават представа за новите разработки на Google.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.