Microsoft зарадва разработчиците с куп нови инструменти

Софтуерният гигант представи редица обновления и нови инструменти за разработчиците, използващи Azure, Visual Studio и не само. Microsoft пуска и нова безплатна програма Visual Studio Dev Essentials, която вече е достъпна за използване.

Работата спори повече, когато човек разполага с качествени инструменти. Това правило важи и за софтуерната разработка и в Microsoft определено са наясно с него, затова в компанията редовно актуализират своите средства в тази област. А най-прясната актуализация е съвсем скорошна – по време на своята ежегодна конференция за разработчици Connect 2015 софтуерният гигант анонсира няколко нови и актуализирани инструменти, включително абонаментни планове за облачната услуга Visual Studio и предварителна версия на Azure Service Fabric.

В стремежа си да предостави на разработчиците повече възможности компанията пуска и нова безплатна програма Visual Studio Dev Essentials. Тя вече е достъпна за използване, така че позволява на разработчиците да създават приложения за всякакви приложения и устройства без излишни разходи.

Гореспоменатата програма осигурява достъп до инструменти и средства като Visual Studio Community, Code and Team Services и Parallells Desktop. Потребителите могат също така да минат курс на обучение по Pluralsight, Wintellect и Xamarin, като се възползват от новата кредитна опция за Azure ($25 за година), която, според Microsoft, ще бъде достъпна от началото на следващата година.


Microsoft зарадва разработчиците с куп нови инструменти

© PCWorld България, pcworld

Освен това, Microsoft анонсира също месечни и годишни абонаментни планове за инструментите Visual Studio Professional и Enterprise, които са достъпни в наскоро открития нов раздел на магазина Visual Studio Marketplace.

Следвайки заявената още преди време цел да облекчава максимално живота на разработчиците, компанията също така направи общодостъпен и програмния интерфейс Microsoft Graph API. Това означава, че сега разработчиците могат да получават достъп до данни и интерфейси за програмиране на приложения, съхранявани в облака, с помощта на еднократен оторизационен токен.


Microsoft зарадва разработчиците с куп нови инструменти

© PCWorld България, pcworld

Друг важен анонс е и стартирането на предварителна версия на платформата Azure Service Fabric, която е призвана да опростява създаването и управлението на приложения за т.нар, микро-услуги, както и да осигури тяхната интеграция с Microsoft Azure и Visual Studio. Опознавателната версия на тази платформа поддържа разработка на приложения за Windows Server в .NET сред. През 2016 г. ще се появи и поддръжка за Linux.

Отбелязване заслужва и фактът, че изходният код на Visual Studio Code сега вече е достъпен и в ресурса GitHub. Според Microsoft, от пускането му преди три месеца досега броят сваляния на изходния код на Visual Studio Code за Windows, Mac и Linux вече е достигнал 1 млрд. Достъпната на GitHub бета-версия на Visual Studio Code съдържа и нов набор разширения за допълнителни функции, поддръжка на нови езици и теми за оформление.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.