Като лъвовете: ERP.BG разгръща собствена национална партньорска мрежа

ERP.BG става първата българска фирма за разработка на ERP системи, която развива собствена партньорска мрежа. Софтуерната компания привлича партньори в три направления – внедрители и дилъри на нейните продукти, както и разработчици на приложения, съвместими с фирмената ERP система EnterpriseOne.

Големите международни корпорации за разработка на бизнес софтуер имат утвърден и ефективно работещ подход за разпространение на своите продукти в корпоративния сектор и той винаги е свързан с изграждане на мрежа от квалифицирани партньори, включваща търговци, интегратори и разработчици. Именно на този подход е решила да заложи и българската софтуерна компания ERP.BG, която обяви старта на своя национална партньорска програма. В рамките на тази инициатива компанията сертифицира партньори в три направления: внедряване на системи за управление на бизнеса, разработка на уеб и мобилни приложения, съвместими с нейната ERP (Enterprise Resource Planning) система EnterpriseOne и продажба на продуктите й. С това ERP.BG става първата българска фирма за разработка на ERP системи, която развива собствена партньорска мрежа от внедрители.

Програмата за разработчици от своя страна ще помогне на компанията да създаде мрежа от партньори, създаващи приложения чрез нейния API интерфейс (Application Programming Interface – интерфейс за програмиране на приложения), което ще й позволи да се развива като отворена екосистема по модела, наложен в световен мащаб от най-популярните мобилни платформи.

В рамките на новата програма ERP.BG вече сертифицира три партньора в областта на внедряването на бизнес софтуер. Това са Crazy Web Studio, Институт „Общество на знанието“ и VS Bulgaria. Организациите са преминали през специализирано обучение за консултанти по внедряване на бизнес софтуер. Предстои такива обучения да бъдат организирани регулярно и в трите направления на партньорската програма. Софтуерната компания ще подкрепя своите партньори и с маркетиране на тяхната дейност, гласи още официалната информация.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.