Разширенията за браузъра Edge май ще дойдат чак през лятото на 2016-а

По последни данни планираното за ноември пускане на обновлението Threshold 2 за Windows 10 ще се случи, но без поддръжката за разширения за браузъра Edge. Сега тази функционалност се очаква заедно със следващото пакетно обновление, което по план излиза през лятото на следващата година.

Радостта на потребителите, които очакваха скорошен дебют на поддръжката за разширения в браузъра Edge изглежда ще се окаже прибързана. Само преди няколко дни се появи информация, че Microsoft ще реализира тази поддръжка в Edge в рамките на седмици – едновременно с пускането на пакета актуализации Threshold 2 за Windows 10. Сега обаче се оказва, че това е било твърде хубаво, за да бъде вярно.

Според онлайн ресурса Winbeta, планираното за ноември пускане на обновлението Threshold 2 ще се случи, но без поддръжката за разширения за браузъра Edge. Вместо това, тази функционалност ще стане достъпна чак към лятото на 2016 г., когато ще бъде пуснат о следващото пакетно обновление за Windows 10, известно под кодовото- наименование Redstone.

Без промяна остават плановете на Microsoft да реализира в Edge и поддръжка на разширенията за Firefox и Chrome. В някои случаи това ще изисква минимални модификации в кода на разширенията, а в други няма да се налага и това.

Като се има предвид, че тестовите билдове на Redston пакета ще излязат още в началото на следващата година, някои потребители ще получат достъп до Edge разширенията по-рано от лятото и ще имат достатъчно време да се убедят в съвместимостта на Firefox и Chrome разширенията с Edge. За нас остава да се надяваме, че тези потребители ще споделят своевременно впечатленията си, така че ние пък да можем да ги споделим с вас.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.