Активацията на Windows 10 става много по-проста

След като новият билд 10565 стане достъпен за всички, потребителите ще могат да правят чиста инсталация на Windows 10 и да я активират, като използват ключовете от Windows 7 и 8.

Доработването на Windows 10 продължава с пълна пара, а разработчиците на Microsoft изглежда наистина се вслушват в желанията на потребителите. Едно от тях например беше опростена процедура по активиране на операционната система след безплатното обновление и то вече е изпълнено.

Какъв е проблемът? Както всички знаем, потребителите могат да си инсталират безплатното обновление до Windows 10 само при положение, че имат инсталирани на компютъра операционни системи Windows 7 или 8. Ако обаче по-късно те решат да направят “чиста инсталация” на операционната си система, то те няма да могат да я направят, ако преди това не инсталират и активират отново Windows 7/8, и чак след това инсталират отгоре Windows 10. Това, разбира се, е излишно сложно и не отговаря съвсем на даденото преди няколко месеца от Microsoft обещание за възможна чиста инсталация след безплатния ъпдейт.


Активацията на Windows 10 става много по-проста

© PCWorld България, pcworld

Е, от билд 10565 натам процедурата по активиране на системата ще бъде значително по-проста. С тази актуализация потребителите ще могат да инсталират на чисто Windows 10 и да я активират, като използват ключовете от Windows 7 и 8. Засега тази възможност е достъпна само в за участниците във фирмената програма Insider Preview, но след няколко месеца тя ще се появи и в масовата версия на Windows 10.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.