Настолният Skype научи 6 езика и вече превежда синхронно

Синхронният превод става част от функциите на настолното приложение Skype, макар и засега само за Windows потребители и само на шест езика: английски, френски, немски, италиански, испански и китайски.

Ако разговорите със събеседници са сред любимите ви занимания или част от служебните задължения, но досега ви е пречила невъзможността да говорите с тях на собствения им език, вече разполагате с инструмент, който може да помогне с преодоляването на тази езикова бариера – функцията за синхронен превод, която Microsoft внедри окончателно в настолното приложение Skype. С нея участниците в разговора могат да говорят на различни езици, но да се разбират благодарение на автоматичния машинен превод. По-рано за целта се използваше отделното тестoвото приложение Skype Translator.

Функцията за синхронен превод в настолния Skype засега е достъпна само на шест езика: английски, френски, немски, италиански, испански и китайски, като може да се използва с гласови и видео обаждания. Текстовите съобщения обаче могат да се превеждат автоматично на 50 ралзични езика. За активиране на превода е достатъчно просто да се кликне на съответния бутон, който трябва да се появи в интерфейса след последното обновяване на приложението. Синхронен превод ще може да се използва от потребителите на операционни системи Windows 7, Windows 8 и Windows 10. Припомняме също, че функцията за синхронен превод използва технологии за разпознаване на реч, автоматичен превод и машинно обучение.


Настолният Skype научи 6 езика и вече превежда синхронно

© PCWorld България, pcworld

Обновената версия на настолното приложение Skype с интегрирана функция за синхроненй превод ще стане достъпна за потребителите в рамките на следващата седмица. Засега от Microsoft не дават информация относно евентуалното внедряване на тази функция във версиите на Skype за Mac, iOS и Android.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.