РС почистването става още по-лесно: CCleaner се качи в облака

Новата уеб услуга CCleaner Cloud може същото, каквото и стандартното приложение CCleaner, но с важната подробност че функционалността е достъпна през уеб сайт при това не само на локален, но и на отдалечен компютър (или компютри).

Редакторите на PC World си имат много любими приложения и, макар списъците им с такива да съвпадат рядко, някои програмки неизменно присъстват във всички тях. И ако трябва да дадем пример, веднага се сещаме за CCleaner – приложение, което сме използвали и препоръчвали многократно и при най-различни поводи, при това съвсем не без основания. А днес имаме нов повод да си припомним този полезен инструмент, тъй като след две години разработка и затворени бета-тестове, за всички онлайн потребители става достъпен проект, доскоро известен като Project Agomo, но вече с далеч по-понятно и познато наименование  - CCleaner Cloud.

Новата уеб услуга CCleaner Cloud има същите възможности като стандартното приложение CCleaner, но с важната подробност че функционалността е достъпна през уеб сайт при това не само на локален, но и на отдалечен компютър (или компютри). Казано по-точно, това поредно превъплъщение на концепцията SaaS (Software as a Service) позволява следното:

  • Изтриване на временни и ненужни файлове, които заемат ценно място на компютъра;
  • Дефрагментиране на твърдия диск;
  • Инсталиране и (цялостно) деинсталиране на програми;
  • Преглеждане на списъка с РС компонентите и мониторинг на използването на системните ресурси (памет, процесор и пр.);


    РС почистването става още по-лесно: CCleaner се качи в облака

    © PCWorld България, pcworld

Според разработчиците на облачния CCleaner, скоро ще бъдат добавени и още възможности. Наистина, изглежда, че не всички от тях ще бъдат безплатни, но пък в края на краищата плащането ще е доброволно. В момента възможността за регистрация на сайта на CCleaner Cloud вече е открита, но поканата се получава не веднага, а в рамките на 24 часа.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.