Какво ново в новия MS Office 2016 (и Office 365)?

Новата версия на пакета от производствени приложения Office 2016 беше официално обявена вчера, а с нея Microsoft анонсира и подобрени услуги за облачния Office 365. В следващите редове можете да научите подробностите за новостите в тези предложения.

Речено-сторено: Microsoft ни обеща новия си Office 2016 на 22 септември и точно това получихме официално вчера, при това заедно с някои подобрения в обличаната услуга Office 365, от която той е част.

Както се очакваше, пакетът Office 2016 съдържа нови версии на настолните производствени приложения за Windows - Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio и Access. Както отбелязват от Microsoft, новата ОС Windows 10, пакетът Office 2016 и услугата Office 365 съставят цялостно пълноценно решение за работа, което идва и с редица нови функции. Такава е например Windows Hello, с която влизането в Windows и Office 365 става с една стъпка.


Какво ново в новия MS Office 2016 (и Office 365)?

© PCWorld България, pcworld

 

Програмите Office Mobile за Windows 10 пък дават възможност за продуктивна работа в движение, не без помощта и на функцията Continuum, която дава възможност и телефонът да се използва като персонален компютър. Гласовият помощник Cortana пък се обединява Office 365 и помага с обслужването на различни текущи задачи като срещи например. През ноември се очаква и по-дълбока интеграция с Outlook.


Какво ново в новия MS Office 2016 (и Office 365)?

© PCWorld България, pcworld

Сред другите подобрения, описвани в Office блога на Microsoft (и резюмирани в лесно за гледане видеоклипче, което можете да видите по-долу) са също облекчената съвместна работа с документи и наличието на редица инструменти, които правят работата по-бърза и по-ефективна. Освен това, скоро се очаква и излизането на нови Office 365 решения, които обединяват възможностите на приложенията и уеб услугата за по-добро сътрудничество. Сред тях фигурира например инструментът Office 365 Planner, който ще помага на екипите да организират съвместната си работа с помощта на специални панели за мониторинг и e-mail съобщения. В състава на Office 2016 влиза и приложението Skype for Busines, което също е с усилени възможности за съвместна работа.


Какво ново в новия MS Office 2016 (и Office 365)?

© PCWorld България, pcworld

От Microsoft специално отбелязват също, че обновените Office 2016 и Office 365 осигуряват и нови възможности за подобряване на корпоративната безопасност и защита. В Word, PowerPoint, Excel и Outlook например е вградена функция, предотвратяваща загубата или изтичането на конфиденциални данни чрез специални администраторски инструменти за оторизация на съдържанието и политики за обмен на документите, Предвидена е и многофакторна автентификация при достъп до данните извън корпоративните мрежи. Очаква се функцията за защита на корпоративните данни да стане достъпна в мобилните приложения Office Mobile за Windows 10 по-късно през годината, а за настолните програми – през 2016-а.

Новите приложения на Office 2016 са достъпни на 47 езика и могат да се използват на компютри с инсталирана ОС Windows 7 или по-нова. От вчера офис-пакетът Office 2016 е достъпен за изтегляне във версии за операционните системи Widows и Mac, като за Mac-компютрите пакетът е достъпен само като цялостна еднократна покупка. Потребителите на Office 365 също вече могат да се абонират за Office 2016 обновления, които ще започнат автоматично през следващия месец. Остана да споменем и цените: абонаментът за Office 365 Personal струва $6,99 месечно, изданието Office Home & Student се предлага за $149, а Office Home & Business - $229.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.