Block This – блокиране на реклами в Android по български

Създаденото от български разработчик безплатно мобилно приложение за Android от тип “Adblock” се радва на растяща популярност в Google Play и за това със сигурност допринася високата му ефективност, както и факта, че то може да блокира и мобилен малуер за Android.

Рекламите по сайтовете понякога могат да бъдат доста досадни, но в мобилния свят те нерядко са направо вредни – както за скъпоценния трафик, така и за живота на батерията на устройството, а понякога – и за данните, ако носят със себе си някакъв малуер. Вероятно точно на това се дължи и популярността на софтуерните инструменти и мобилни приложения от тип “Adblock”. Те, разбира се, не са съвършени, но често вършат добра работа. А интересното е, че от около месец насам още по-добра такава в същата област върши и едно ново българско мобилно приложение за Android.

Block This – блокиране на реклами в Android по български

То се нарича Block This, напълно безплатно е и осигурява няколко ценни допълнителни предимства. Програмката работи както в Wi-Fi, така и в клетъчни мрежи и не изисква “руутване” на телефона. А освен че може да блокира всякакви уеб реклами, включително аудио и видео, то работи и като антивирус, блокирайки потенциалните малуер разпространители. Тази функционалност обаче е достъпна в платената Pro версия на приложението ... не че тя е особено скъпа.

Block This – блокиране на реклами в Android по български

Според създателя на приложението Сава Георгиев, то използва уникален подход и “показва по-добри резултати от продуктите на големи и вече утвърдени компании от рода на Adblock Plus”. Вероятно затова и приложението се радва на бързо растяща популярност, десетки хиляди сваляния за месеца на своето съществуване, и позиция, достойна за конкурент на новия и нашумял напоследък мобилен блокер Adblock Browser.

Във всеки случай, ако рекламите в Android-базираното- ви устройство ви тормозят, нищо не пречи да изпробвате и тази алтернатива. Повече подробности и линк за сваляне на българското мобилно приложение Block This има както на неговия официален сайт, така и в Google Play.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.