Излезе първа експериментална версия на Unity редактор за Linux

Експерименталната версия на Unity за Linux е базирана на изданието 5.1.0f3 на енджина и може да компилира приложения под Windows, Mac, Linux, Android, Web Player, Tizen и Samsung TV. Нейната по-нататъшна съдба зависи от отзивите на потребителите.

Една от добрите новини на днешния ден беше, че всяка четвърта игра в Steam вече поддържа Linux. А броят на тези заглавия със сигурност ще се увеличава и занапред, особено като се има предвид анонса и на Unity редактор за Linux.

Списъкът дори само на известните игри, базирани на енджина Unity, съдържа стотици заглавия, а сега вероятността за поява на нови такива, особено игри за Linux, става значително по-голяма благодарение на факта, че разработчиците ще могат да използват редактора директно под своята любима операционна система с отворен код.

Редно е все пак да подчертаем, че пуснатият билд засега е експериментален и неговата по-нататъшна съдба зависи от отзивите на потребителите, както и от това дали той ще успее да стане достатъчно популярен сред тях.


Излезе първа експериментална версия на Unity редактор за Linux

© PCWorld България, pcworld

Версията на Unity за Linux е базирана на изданието 5.1.0f3 на енджина и може да компилира приложения под Windows, Mac, Linux, Android, Web Player, Tizen и Samsung TV. Списъкът със системни изисквания е доста кратък:

  • Наличие на практически произволна съвременна 64-биитова версия на Linux, макар че официално се указва само Ubuntu 12.04 или по-нова;
  • Съвременна видеокарта от AMD, NVIDIA или Intel

За проблеми с този софтуер потребителите могат да докладват в специално създадения за целта раздел на форума, а свалянето на официалния и неофициалния (за всяка платформа) инсталатор на Unity за Linux може да стане от линковете в долната част на ето тази уеб страница.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.