Firefox ще дебютира и за Windows 10

Браузерът ще се появи за операционната система в близките дни

Mozilla подготвя сериозен ъпдейт на своя браузер Firefox още тази седмица. Всички потребители на Windows, Mac, Linux и Android ще получат актуализация на софтуера, но най-значимата новина е за използващите Windows 10.

От тази седмица те най-после ще се сдобият с Firefox, след като самата операционна система до момента използваше вградения браузер Microsoft Edge. Новата версия на софтуера на Mozilla ще позволи на потребителите да преминат процеса на избиране на друг браузер по подразбиране.

Освен някои малки дизайнерски промени, новата версия на Firefox автоматично ще се появява в лентата със задачи на компютъра при инсталация, уточниха от компанията. Очаква се софтуерът да получи и сериозен ъпдейт що се отнася до сигурността. Сред най-значимите нововъведения ще бъдат специални предупреждения, които потребителите ще получават, когато свалят допълнение за браузера, в което има участие на трети страни, които съответно не са преминали през въпросните процеси на сертифициране, характерни за оригиналните апликации на Mozilla.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.