Документите от Google Drive са вече направо и в MS Office

Съхраняваните в Google Drive документи вече могат да се ползват директно от Microsoft Office, без нужда от инсталиране на Dribve приложението - с помощта на нов плъгин. Вижте кой е той и как можете да се сдобиете с него.

Проектът Google Docs беше създаден с амбициозната идея да привлече за каузата на Google едва ли не всички потребители на офисни приложения, но въпреки популярността на услугата въпросната идея все още е далеч от реалността. Microsoft определено не отстъпва позициите си, а интересното е, че сега и в Google вече са готови да признаят този факт.  При това го признават достойно, пускайки практичен плъгин за интеграция на Google Drive в Microsoft Office приложенията.

Казано иначе, новият плъгин, наречен красноречиво Google Drive plug-in for Microsoft Office, позволява офисните файлове (документи, таблици и презентации), съхранени в Google Drive да се отварят и съхраняват директно в Microsoft Office чрез стандартната диалогова опция Open/Save.


Документите от Google Drive са вече направо и в MS Office

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, ако потребителят вече има на компютъра си инсталирано приложение Google Drive, то всички Office документи и без това могат да се съхраняват и в синхронизираната папка, която се визуализира като отделно устройство в Windows Explorer. При това положение, практическата полза от тази допълнителна интеграция на командите с Google Drive (Save to Drive, Open, Share и др.) би била минимална. Плъгинът обаче позволява да се работи с облачното хранилище на Google направо, без да се инсталира Google Drive приложението и да се показва синхронизираната папка – просто още една възможност.

Самият плъгин е с размер 0,9 MB и можете да си го свалите от тук.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.