Пътната помощ идва по-лесно (и по-евтино) с ново приложение

Безплатното българско мобилно приложение Towing – Пътна помощ осигурява лесна и бърза връзка между фирмите, предлагащи такава помощ и шофьорите, които се нуждаят от подобна услуга.

Едва ли има автомобилен водач с дългогодишен стаж, който да не е закъсвал на пътя – в края на краищата, дори старите шофьори с нови коли не са застраховани от аварии. В такива случаи специализираната пътна помощ е не само добре дошла, но може да бъде и животоспасяваща. За щастие, в наши дни откриването на подходящ близък екип е по лесно от всякога - особено, ако имате инсталирано едно ново българско мобилно приложение.

То се нарича Towing – Пътна помощ и осигурява лесна и бърза връзка между фирмите, предлагащи такава помощ и шофьорите, които се нуждаят от подобна услуга. А ето и как работи въпросната безплатна програма.

Приложението е разделено на две функционални категории – „Градове” и „Близо до мен”. В първия случай пътните помощи са подредени под формата на указател в азбучен ред. В най-горната част на този указател има и търсачка с auto suggestion функция, за по-бързо и лесно търсене. Във втория таб на приложението „Близо до мен”, при включен GPS – Towing ви извежда петте най-близки пътни помощи до вас. В базата данни на Towing всяка транспортна компания е въведена с точно определени координати. По този начин става и определянето на отдалечеността. Освен разстоянието, потребителите виждат и за колко време (приблизително) пътната помощ може да достигне до тях. Разбира се, тази величина се влияе от различни променливи, като задръствания, светофарни преминавания и др., затова и посоченото време е по-скоро ориентировъчно. 


Пътната помощ идва по-лесно (и по-евтино) с ново приложение

© PCWorld България, pcworld

Процесът на актуализация също е разделен на две нива: актуализации на приложението (които са сравнително редки) и актуализация на данните (почти ежедневни). Приложението е с големина 6.5 МВ и, веднъж инсталирано, би могло да се използва и без наличие на интернет или GPS сигнал, но данните в него са актуални към момента на инсталация. Този тип ъпдейт се извършва автоматично при наличие на нова версия, както всички останали продукти в Google Play. Актуализацията на данните се извършва в момента, когато стартирате приложението. Тези ъпдейти са незначителни като обем, и рядко надхвърлят 3-4 КВ, но затова пък дават най-актуалната информация.


Пътната помощ идва по-лесно (и по-евтино) с ново приложение

© PCWorld България, pcworld

Идеята на приложението е да предостави на нуждаещите се една идея по-точни резултати, тъй като Google все още не предлагат такава функционалност, а SEO оптимизацията може да манипулира резултатите сравнително лесно, обясняват разработчиците. Но по-важното е, че в ситуация на инцидент на пътя, в каквато почти всеки шофьор е изпадал, приложението обещава да бъде много полезно, а също и да пести време, нерви и пари.

Както вече споменахме, мобилното приложение Towing – Пътна помощ е напълно безплатно. За момента то е налично само във версия за Android, която може да се свaли от Google Play, но официалният сайт подсказва, че скоро могат да се очакват също версии за iOS и Windows Phone.

Разбира се, на читателите на тази статия пожелаваме никога да не им се налага да използват функциите на Towing – Пътна помощ, но за всеки случай препоръчваме да ги имат на разположение, тъй като може да се окажат изключително полезен инструмент за всички, които шофират редовно или се готвят за по-дълги пътувания по време на летните отпуски.

Лек и безавариен път и карайте разумно!

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.