Windows 10 може да се разпространява и на USB флашки

Като се има предвид ниската цена на USB флашките, намаляващият брой на компютрите с оптични устройства и фактът, че Apple разпространява така своята операционна система още от излизането на MacBook Air, непотвърдената официално информация все пак звучи съвсем достоверно.

Информацията относно това за кого ще бъде безплатна новата операционна система Windows 10 беше порядъчно широко и гръмогласно огласена, но подробностите за това как точно ще могат да си я купят хората, които искат да го направят, са значително по-малко. Разбира се, едва ли могат да се очакват някакви кой знае какви промени в начина на разпространение, които вероятно ще остане същият както при досегашните версии на Windows. Но изглежда някои новости все пак ще има.

Това твърди немският сайт winfuture.de, според който Windows 10 ще бъде разпространявана и на USB флашки. А като се има предвид намаляващият брой на компютрите с оптични устройства, както и непрекъснатото поевтиняване на USB флашките, които много фирми раздават като брандирани подаръци подобно на химикалките, информацията звучи съвсем достоверно.

Освен това подобен ход няма да е прецедент – Apple например мина към разпространение на своята операционна система на такива носители още след излизането на MacBook Air. На този фон все по-малко изненадващо изглежда това, че Microsoft може да направи това след месец – с излизането на Windows 10.


Windows 10 може да се разпространява и на USB флашки

© PCWorld България, pcworld

Предполага се, че на флашки ще се разпространяват Home и Professional изданията на Windows 10, както и че Microsoft ще записва на всеки носител и 32-битова, и 64-битова версия на платформата, така че потребителите да имат право на избор.

Тук е мястото да припомним също, че  Windows 10 ще се предлага на цената на “осмицата”. Т.е. Home и Professional изданията на Windows 10 ще струват $120 и $200, така че няколко долара за флашка, едва ли ще съборят приходния бюджет на Microsoft. Редно е да отбележим все пак, че информацията не е потвърдена официално. Но поне няма да чакаме още дълго, за да научим дали е вярна или не.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.