Единствен Skype ще ги владее: остава само настолната версия

Microsoft се отказва от сензорната версия на комуникационното приложение Skype в полза на десктоп варианта, който по-късно през годината ще бъде по-тясно интегриран с Windows 10.

Microsoft “съкращава” Skype за Windows до само едно приложение, стана ясно тези дни. В Редмънт са решили да прекратят по-нататъшната работа по оптимизираната за сензорни устройства версия на комуникационната програма, която се предлагаше на потребителите на Windows 7 и Windows 8, и да се фокусират върху развитието на настолната версия на Skype. Обновяването или по-точно замяната на Modern-версията на Skype с настолна такава вече е започнало – на 7 юни.

Според представител на Microsoft, в компанията са решили, че с наближаващия дебют на настолната версия на Windows 10, по-целесъобразно е използването на един Skype, традиционно оптимизиран за работа с мишка и клавиатура, който спокойно може да се ползва и на сензорни устройства, вместо да поддържат две приложения с еднаква функционалност.

С излизането на Windows 10 компанията Microsoft планира да използва Skype услугата като основа за ново приложение за обмен на съобщения, което, както се очаква, в много отношения ще прилича на конкурентното решение Apple iMessage, става ясно още от изявленията на въпросния фирмен представител.

Така или иначе, решението за отказ от сензорната версия на Skype едва ли ще зарадва потребителите, които искат да използват приложението на различни устройства включително смартфони, таблети и РС. Място за притеснения обаче няма, защото от Microsoft ще наблегнат върху по-функционалната и удобна версия на Skype за Windows, която по-късно през годината ще бъде по-тясно интегрирана и с Windows 10.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.