Лесен начин за миграция от Android към iOS вече и с приложение

Приложението Move to iOS е поредният коз на Apple в миграционното надцакване с Google, която пък се опитва да издърпа мобилните потребители към Android. То ще е част от новата iOS 9 и ще се разпространява в магазините за приложения Play Store и App Store от есента, когато ще излезе и самата операционна система.

Един от големите софтуерни анонси на вчерашния ден (9 юни) беше този, свързан с новата операционна система на Apple  - iOS 9. За нея, разбира се, може да се пише доста (и ние вече го направихме), но освен подробностите, на които самата компания акцентира в своето официално описание има и някои “дреболии”, които също сигурно ще представляват интерес за потребителите. Сред тях е например едно ново приложение с наименование Move to iOS, което недвусмислено загатва и за неговто предназначение – да помага на потребителите, които искат да преминат възможно най-лесно от Android апарати на iPhone устройства.

 

С помощта на това приложение потребителите могат да използват безжична връзка, за да пренесат от Android-устройства на iPhone своите контакти, записани съобшения, снимки, видео клипове, история на сърфирането, отметки, електронна поща, акаунти, календарни данни,  теми за оформление и мултимедийно съдържание без DRM защита. Освен това на потребителите ще бъде предложено да си свалят и iOS версиите на ползваните по-рано безплатни Android-приложения. Платените аналози на приложенията ще бъдат автоматично добавени в списъка с “желани” програми в iTunes.

Очаква се приложението Move to iOS да се разпространява и чрез магазините за приложения Play Store и App Store за платформите Android и iOS съответно. То ще стане достъпно едновременно с официалния дебют на iOS 9, който е планиран за тази есен. В момента новата ОС на Apple е достъпна само за избрани разработчици, а нейната публична beta версия трябва да се появи през юли.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.