Световната банка търси добри идеи с двудневен хакатон в София

На събитието, което ще се проведе на 6 и 7 юни, ще се разработват в реално време мобилни приложения за докладване на нередности. Победителите в хакатона ще получат различни награди и право на стаж във водещи IT компании.

Състезанията по програмиране в реално време, известни като “хакатон”, стават все по-обичаен начин за големи компании и организации да търсят добри идеи и да откриват обещаващи млади специалисти, които евентуално да наемат. Този начин са избрали и няколко млади българи, работещи в Световната банка, които организират състезание за млади програмисти за разработване на мобилни приложения за докладване на нередности.

Събитието се финансира от Фонда за младежки иновации към Световната банка и се подкрепя от водещи IT компании, неправителствени организации и образователни институции в страната. Както споменахме, основната задача на това предстоящо състезание е да се създадат приложения за мобилни устройства, чрез които гражданите да могат през мобилните си телефони да докладват за нередности директно на държавните институции. По този начин ще се насърчат гражданите да участват активно в борбата с нередностите в нашето обществио, както и институциите да вземат предвид техните сигнали. Или поне това е идеята.

Двудневното състезание, наречено Code4Bulgaria, ще се проведе на 6 и 7 юни в Софтуерния университет в София.  Очаква се събитието да събере студенти и млади програмисти, които да работят по цялостно решение за мобилно приложение. По време на състезанието в реално време екипите от програмисти ще рабоят върху най-добрите идеи и ще бъдат съветвани от професионални ментори, като победителите ще получат правото на стаж във водещи IT компании, гласи официалната информация.

Ако проявявате интерес и имате желание да участвате в хакатона на Световната банка, можете да научите повече подробности и да се регистрирате на неговия официален сайт www.code4bulgaria.bg

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.