Copy-Paste операцията отива в облака с OneClip

Междуплатформеният облачен буфер OneClip е най-новият проект на Microsoft, който има за цел да позволи на потребителите да копират всякакво съдържание и да работят с него на различни устройства, без значение от каква операционна система се управляват те.

Напоследък някои от мениджърите на Microsoft говорят за известна промяна на акцента в стратегията на софтуерния гигант, който слага ударение върху ефективността и продуктивността. Тези думи, разбира се, са твърде общи за да носят кой знае колко информация, но тези дни този “вятър на промяната” довява и съвсем конкретен резултат под формата на нов онлайн проект, разобличен от един Twitter потребител с псевдоним WalkingCat.

Както става ясно от съобщението на въпросния добър човек, в момента Microsoft разработва облачен буфер за обмен на информация, наречен OneClip. Всъщност става въпрос за междуплатформено приложение, което ще позволи на потребителите да копират всякакво съдържание и да работят с него на различни устройства, без значение от каква операционна система се управляват те.


Copy-Paste операцията отива в облака с OneClip

© PCWorld България, pcworld

За междуплатформения замисъл на тази очертаваща се нова облачна услуга на Microsoft говори наставката One в нейното име, която подчертава и една от главните особености на продуктите от цялото семейство. Т.е. подобно на OneNote, OneDrive, а отскоро даже и Office, новата услуга OneClip вероятно ще бъде достъпна за потребителите на устройства, базирани на Windows, Windows Phone, Android и iOS.

В момента проектът OneClip се намира в етап на закрити бета-тестове. А ако се съди от немалкото положителни отзиви за приложението в магазина Windows App Store, неговата скорошна поява в окончателен вид няма да е голяма изненада.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.