BattleHack Атина търси най-добрите хакери, има $100 000 за тях

Победителите от BattleHack Атина ще се класират за световните финали на международния конкурс BattleHack в Калифорния, където на 14 и 15 ноември ще се състезават за световна слава и за голямата парична награда от $100 000.

Добрите програмисти са голяма ценност в днешно време, а специализираните конкурси и състезания са отличен форум за изява на най-умелите от тях, които със сигурност не биха отказали да се възползват от допълнителен “ракетоносител” за кариерата си. В тази връзка, наш дълг е да информираме, че наближава третото издание на един от най-престижните конкурси за програмиране – BattleHack, организиран от едни от гигантите в онлайн разплащанията PayPal и Braintree.

Въпросният конкурс ще се проведе на 30 и 31 май 2015 г., а тази година домакин на състезанието е Атина. Там организаторите ще дадат възможност на програмисти, хакери и IT специалисти от региона да покажат способностите си,  да споделят идеите си и да се борят за 100 000 долара. Според официалната информация, победителите от BattleHack Атина ще се класират за световните финали на BattleHack в Калифорния, където на 14 и 15 ноември 2015 г. ще се състезават за голямата парична награда, XBOX One 500 GB, ADAFRUIT ARDX V1.3 KIT и, разбира се, за световна слава.

Целта на състезанието е в рамките на два дни да се създаде приложение, което да бъде обществено полезно и да интегрира PayPal API или Braintree SDK. Всяко приложение, създадено по време на състезанието ще бъде оценявано на база качеството на кода и интеграцията на API, а не на това дали е добро като бизнес идея, уточняват още организаторите.


BattleHack Атина търси най-добрите хакери, има 0 000 за тях

© PCWorld България, pcworld

Съдиите, които ще имат нелеката задача да подберат най-талантливите програмисти от региона са професионалисти от областта. Става въпрос за Джон Лун (John Lunn), старши директор в PayPal/Braintree_Dev, Джордж Псистаркис (George Psistarkis), създател на платформите Blendo and Apirise и Джордж Каселакис (George Kasselakis), партньор във фонда за рискови инвестиции Openfund.

За да дадат най-доброто от себе си, участниците в BattleHack ще имат на разположение всякакви удобства – от гурме храна до масажи, обещават също организаторите на конкурса. Още мотивация и информация за предстоящия BattleHack може да се намери на официалния сайт на мероприятието.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.