Тестовата версия на Office 2016 вече е достъпна за всички

Абонатите на услугата Office 365 имат възможност да си свалят пълната тестова версия на Office 2016, а останалите потребители ще могат да ползват вариант с половин-годишен тестов период.

Първата тестова предварителна версия на Microsoft Office 2016 излезе още през март, но тогава тя беше достъпна само за разработчици и ИТ специалисти. Сега най-прясната редакция на популярния офис пакет вече е със статус Public Preview, което значи че е достъпна за всички желаещи да я изпробват. Това беше обявено и лично от генералния директор на софтуерни гигант Сатя Надела (Satya Nadella) по време на провежданата в Чикаго конференция Ignite.

Абонатите на услугата Office 365 имат възможност да си свалят пълната тестова версия на Office 2016, а останалите потребители ще могат да ползват вариант с половин-годишен тестов период. И в двата случая интерфейсът ще “говори” само на английски език, а най-същественото системно изискване е това за наличие на предварително инсталирана (на РС или таблет) ОС версия минимум Windows 7.


Тестовата версия на Office 2016 вече е достъпна за всички

© PCWorld България, pcworld

Както се вижда от илюстрациите, новият офисен пакет на Microsoft с отличава с преработен дизайн, изпълнен в стила на Windows 10. Има обаче и няколко важни нововъведения от гледна точка на функционалността. Задълбочена е например интеграцията с облачните услуги, което, според разработчиците, е позволило да се улесни работата с документи на различни устройства – включително с редактиране на един файл от няколко потребители едновременно. Освен това, при опит за изпращане на големи приложени файлове през Outlook, програмата автоматично ще ги качва в хранилището OneDrive.


Тестовата версия на Office 2016 вече е достъпна за всички

© PCWorld България, pcworld

В Office 2016 са се появили и спомагателни инструменти, наречени “умни приложения” (Smart Applications). Те включват например възможност за търсене на команди за изпълнение на определени действия (функция Tell Me) и опция за сортиране на входящите съобщения (Clutter), базирана на технология за машинно обучение.


Тестовата версия на Office 2016 вече е достъпна за всички

© PCWorld България, pcworld

Припомняме, че въпреки наименованието си, финалната версия на Office 2016 се очаква през тази година. По всяка вероятност нейният анонс ще се състои малко след официалното излизане на операционната система Windows 10.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.