Браузърът Spartan получи официалното си име - Microsoft Edge

Освен новото име на доскоро известнияt под кодовото наименование Project Spartan браузър станаха известни още някои подробности за него, като например, че ще поддържа разширения – включително такива първоначално създадени за Firefox и Chrome.

Късно вчера българско време стартира редовната годишна конференция за разработчици Build на софтуерния гигант Microsoft. На нея корпорацията обикновено разкрива подробности за новите си продукти, така че днес, а и през следващите дни именно те ще доминират в новинарските емисии. Сред първите новини от този форум беше и тази за официалното наименование на новия браузър, който ще работи като основен в Windows 10.

Както сигурно си спомняте, неотдавна стана ясно, че с излизането на новата операционна система Microsoft ще се откаже окончателно от името Internet Explorer за браузъра си. А доскоро известнияt под кодовото наименование Project Spartan браузър, отсега нататък ще се нарича официално Microsoft Edge.


Браузърът Spartan получи официалното си име - Microsoft Edge

© PCWorld България, pcworld

Специалистите от редмънтската корпорация използваха случая да подчертаят отново, че новият Edge е доста производително решение. Всъщност това стана известно още през януари, когато бяха публикувани и първите сравнителни тестове, в които ясно беше показано превъзходството на Spartan, т.е. Edge над Internet Explorer. Освен това новият браузър поддържа редица съвременни функции и възможности, каквито досега нямаше. Сред тях са например възможността за оставяне на коментари или рисунки на уеб страниците, специален режим за четене, поддръжка на виртуалния асистент Cortana и др.

Сега става известно също, че новият браузър Microsoft Edge ще поддържа и разширения. Нещо повече, въпросната програма ще може да използва също разширения, първоначално създадени за Firefox и Chrome. Това ще става сравнително лесно и с минимални изменения.


Браузърът Spartan получи официалното си име - Microsoft Edge

© PCWorld България, pcworld

В заключение ще припомним, че в Windows 10 (или поне в някои от версиите на системата) както и досега ще бъде интегриран и браузър Internet Explorer. Той обаче ще е по-скоро помощен и ще присъства, само за да осигурява съвместимост с по-стари сайтове.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.