Continuum в Windows 10 ще превръща смартфона в настолен РС

Благодарение на функцията Continuum потребителите ще могат да включват към смартфона си клавиатура, мишка и монитор или дори телевизор, но истинска полза от нея ще имат най-вече собствениците на достатъчно мощни мобилни апарати.

От конференцията Build на Microsoft пристига поредна добра новина за бъдещите собственици на мобилни телефони с Windows 10 – за тях също ще е достъпна функцията Continuum, която в случая ще дава възможност мобилното устройство да се трансформира в пълноценен (но в същото време мобилен и компактен) компютър.

Благодарение на функцията Continuum потребителите ще могат да включват към смартфона си клавиатура, мишка и монитор или дори телевизор, след което на големия екран ще се появява интерфейс, подобен на този за стандартен компютър – заедно със стартовото меню и панела за задачи, които се асоциират с настолната Windows среда. Приложенията ще се стартират на цял екран, а взаимодействието с тях ще може да се осъществява по обичайния начин – с клавиатура и мишка. Това може да се окаже доста удобно при пътувания, когато човек няма възможност да носи със себе си ноутбук, но пък има на разположение далеч по-компактния и удобен смартфон (с Windows 10).


Continuum в Windows 10 ще превръща смартфона в настолен РС

© PCWorld България, pcworld

От Microsoft подчертават също, че функцията Continuum поддържа възможност за възпроизвеждане на две независими изображения, благодарение на което потребителите ще могат например да отговарят на обаждания, без да прекъсват работата си с приложенията на големия екран в настолен режим. Ето какво разказва за нея самият Джо Белфиоре, който ръководи Windows разработките в Microsoft:

Изглежда обаче, че за пълноценна работа по този начин с функцията Continuum ще е нужен и достатъчно производителен смартфон. Тя вероятно ще остане само мечта за собствениците на бюджетни или по-стари Windows Phone-базирани устройства - дори след обновяване до Windows 10.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.